Innovative Food Services Counter

  • Section menu

  • Search

Dupont site menu

Contextual Menu

DuPont™ Corian® Solutions for Innovative Food Services Counter

big_cinemas

Issue:

Big Cinemas’ plan to launch a premium movie theatre in R-City Mall in Mumbai required an innovative food services counter that would act as the visual center of its waiting lounge cafeteria.

Challenge:

Architects were faced with a challenge to come up with a unique solution that not only gave the public space a creative aesthetic, but also made the space truly functional. The innovative food services counter needed to be durable and good-looking. The tables and seats needed to be stain-resistant.  And the counter needed to be large enough to accommodate the heavy traffic of the multiplex’s audience, while maintaining a contemporary, seamless look.

Solution:

DuPont™ Corian® was the architects’ material of choice when the time came to create a stunning 100-meter-long continuous food services counter for Big Cinemas. Further amplifying the aesthetic, Corian® side tables were integrated into sofas. Architectural details, like ticketing windows and washroom niches, were created from Corian®, to complete the sleek, contemporary aesthetic of this public space.

“We chose DuPont™ Corian® over several other commercial surfacing alternatives, as it is the only material which resists stains from soft drinks and food items,” recollects Archana Tiwari, Chief Architect, BIG Entertainment-Reliance Group.

Benefit:

Architects and designers trusted DuPont™ Corian® solid surface for their technologically impressive and innovative food service counter at Big Cinemas. Corian® provided a highly functional and creatively flexible solid surface that could also withstand the wear and tear caused by the heavy traffic of a public space. The stain- and heat-resistant solid surface was perfect for a food service counter, as Corian® is easy to clean, and requires minimal maintenance. And, in keeping with the DuPont commitment to aesthetic quality, architects and designers had the freedom to choose from over 140 colours for their large-scale design.  

The result was a contemporary multiplex design that could withstand the rigors of a heavily trafficked public space, while maintaining the aesthetic promise of the architects’ vision.