Dupont™ Corian® Solutions for Innovative Food Service Counter

Big_Cinema_CS_New_630x315

Issue:

Big Cinemas’ plan to launch a premium movie theatre in R-City Mall in Mumbai required an innovative food service counter that would be visually appealing in the waiting lounge of its cafeteria.

Challenge:

Architects were faced with a truly functional, yet aesthetically appealing public space. The innovative food service counter needed to be durable and attractive. The tables and seats needed to be stain resistant. In addition, the counter needed to be large enough to accommodate the heavy traffic in the multiplex’ while maintaining a contemporary, look. 

Solution:

Dupont™ Corian® was the material of choice for the architects when the time came to create this innovative food service counter for Big Cinemas. They employed it to create a stunning 100 meter long continuous food service counter. further amplify to further amplify the aesthetic, Corian® side tables were integrated into sofas. Architectural details like ticketing windows and washroom niches were created from Corian® to complete the sleek, contemporary aesthetic of this public space. “We chose Dupont™ Corian® over several other commercial surfacing alternatives, as it is the only material which resists stains from soft drinks and food items,” recollects Archana Tiwari, Chief Architect, BIG Entertainment-Reliance Group.

Benefit:

Architects and designers trusted DuPont™ Corian® solid surface for their technologically impressive and innovative food service counter at Big Cinemas. Corian® provided a highly functional and flexible solid surface that could also withstand the wear and tear caused by the heavy traffic of a public space. The stain- and heat-resistant solid surface was perfect to function as a food service counter, as Corian® is easy to clean and requires minimal maintenance.Furthermore the architects and designers had the freedom to choose from over 140 colors of Corian®, for their large-scale design.   

The result was a contemporary multiplex design that could withstand the rigors of a heavily trafficked public space, while maintaining the aesthetic promise of the architects’ vision. 

To download the case study Click Here or Contact Us for more details.